foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

Get Adobe Flash player

Историјат школе

Давног 1. октобра 1899. отворена је прва основна школа у Равнима у приватној кући Недељка Ђоковића и првобитно су била уписана 72 ученика из Равни, Дрежника, Скржути, Никојевића и Рожанства. 
Стара школа у ИО Дрежник

Школа данас

Нова школска зграда изграђена је 1979. године. Основна школа "Ђура Јакшић" Равни данас има 81 ученика (12 одељења), и 1 предшколац у  ИО Дрежнику  припојен учитељу. У  саставу школе раде издвојена одељења  Дрежник и Никојевићи.
Школа у Равнима и у ИО ДРежник је реновирана 2015. и 2016. године.
Школа у Равнима

Школа у Дрежнику (линк са сликама)

Школа у Никојевићима

 

Школска кухиња

У матичној школи у Равнима, током школске 2022/2023. године, радиће ђачка кухиња. Кухиња је смештена у простор који је намењен за исту, припремаће се храна за ученике. Кухиња је опремљена потребним апаратима и уређајима за припремање хране, као и довољном количином посуђа.
 
У складу са важећим Нормативима у кухињи ће се једном недељно припремати кувано јело, док су четири оброка сендвичи и пецива. Током школске 2022/2023. године у ђачкој кухињи, хранило се око 80% од укупног броја ученика у школи. Ученици су учесвовали у сачињавању јеловника, што се показало као позитивно, тако да се већина ученика и хранила у ђачкој кухињи.
У ИО Дрежник се не отпрема храна, пошто се деца нису изјаснила за коришћење ђачке кухиње. У ИО Никојевићи не постоје услови за рад ђачке кухиње.